Tel.: 602 108 827
Knihkupectví specializované na veterinární tématiku - MVDr. Leoš Grejcar

Biology of the Intestine in Growing Animals

Autor: Zabielksi ...

ISBN: 9780111509284

Vydání: 2006

Cena: 7775 Kč



Encyclopedia of Canine Clinical Nutrition

Autor: Pascale Pibot, Vincent Biourge, Denise Elliot ...

ISBN:

Vydání: 2006

Cena: 2110 Kč



Krmiva pro psy vše o krmivech pro psy a jejich výběru

Autor: Dr. Ben Scott ...

ISBN: 9788086850146

Vydání:

Cena: 160 Kč

Vynikající a ojedinělá kniha na českém knižním trhu o krmivech pro psy. Mnoho majitelů psů má velké problémy správně se orientovat v krmivech pro psy a vybrat to správné pro svého mazlíčka. Mnohdy na obalu není dostatek informací nebo informace jsou zahaleny tajemstvím.
Tato kniha Vás naučí se v krmivech správně orientovat, rozumět popisu na etiketách krmiv, jaké suroviny jsou v krmivech, jaké živiny mají krmiva obsahovat, jaké doplňkové látky jsou v krmivech, jaké látky jsou vhodné pro psy, jaké rostliny jsou pro psy nebezpečné, jak krmit psa, jak vybrat kvalitní krmivo pro Vašeho psa a další. Pokud si stravu pro svého psa chcete sestavovat sami, tak zde najdete vše důležité co byste měli znát.



Practical Weight Management in Dogs and Cats

Autor: Todd L. Towell  ...

ISBN: 9780813809564

Vydání: 2011

Cena: 1373 Kč

Practical Weight Management in Dogs and Cats is a comprehensive, clinical reference for the veterinary health team, providing the necessary tools to successfully manage pet obesity. Bringing together specialists in nutrition, internal medicine, critical care, and surgery and rehabilitation, the book provides an overview of prevention techniques, clinical management, and practical tips for implementing successful programs and educating owners. Covering topics ranging from taking a nutritional history and body condition scoring to calculating food dosage and client communication tips, this book is a resource for both veterinarians and veterinary technicians to address the growing problem of pet obesity.



The Merck Veterinary Manual 11th Edition

Autor:  ...

ISBN: 9780911910612

Vydání: XI. vydání 2016

Cena: asi 1660 Kč

Tato kniha není skladem. Přesná cena knihy bude vykalkulována na základě Vaší žádosti a sdělena na Váš email. Žádost o kalkulaci uveďte do poznámky u objednávky, nebo zašlete emailem na med.vet@volny.cz.

Již jedenácté vydání navazuje na tradici Merkových manuálů od roku 1955. Za tuto dobu byl přeložen do češtiny, slovenštiny, mandarýnštiny, francoužštiny, italštiny, španělštiny a portugalštiny. Kniha trhající kapsy pláště má úctyhodných 3325 stran. Pro její tisk byl použit opět papír jemný, ale pevný používaný na tištění biblí. Osvědčené prstové záložky usnadňují orientaci v knize a textu.
The Merck Veterinary Manuál (MVM) svým rozsahem zahrnuje všechny choroby všech druhů domácích zvířat na celém světě. Jedenácté vydání bylo kompletně přepracováno a pro tentokrát byl zvolen dvousloupcový formát za použití barevných fotografií a tabulek. Touto změnou se publikace stala přehlednější a poutavější. Vedle rozsáhlé revize a aktualizace bylo toto vydání doplněno o nové části: veřejné zdraví a zoonózy, ryby, zájmové chovaná drůbež, toxická nebezpečí na pracovišti a inhalace kouře. Publikace je skvělý nástroj pro všechny praktické veterinární lékaře, ošetřovatele a studenty veterinární medicíny, proto ji doporučujeme jako vhodný dárek pro tyto poznání chtivé uživatele. Zajisté bude i skvělým přírůstkem v odborných knihovnách mnoha veterinárních pracovišť.



Veterinary Clinics of North America: Food Animal Practice: Dairy Nutrion

Autor: Robert J. Van Saun, DVM, MS, PhD, DACT, DACVN, Pen ...

ISBN: 9780323326889

Vydání: 2014

Cena: 1911 Kč

Dr. Robert Van Saun sestavil tým autorů zabývající se výživou mléčných krav. V úvodní kapitole je popsána metodika analýzy krmné dávky a její interpretace. V druhé kapitole se autoři věnují vyhodnocení kvality siláží. Třetí kapitola se zabývá hodnocením a kontrolou bachorové činnosti u vysokoprodukčních krav. O řízení energetického příjmu v období po porodu a v průběhu laktace se čtenáři více dozví ve čtvrté kapitole. Problematika zkrmování bílkovin, vyváženého příjmu aminokyselin v průběhu laktace je přehledně zpracována v páté kapitole. V šesté kapitole jsou čtenáři seznámeni s problematikou příjmu lipidů a snížování mléčného tuku. Oblíbená nosologická jednotka „ulehnutí krav“ s ohledem na nedostatek minerálů je stručně a přehledně popsána v sedmé kapitole, na kterou navazuje další kapitola s problematikou výživy s ohledem na vliv minerálů ve výživě dojnic a možnostmi monitoringu v klinické praxi. Velice zajímavá je kapitola věnovaná přechodu krmné dávky od zaprahlosti do období laktace s ohledem na možnosti preventivní opatření při snižování pravděpodobnosti metabolických onemocnění. Následující kapitole se zabývá sledováním kvality míchaných krmiv a technologiemi krmení pomocí krmných vozů. Předposlední kapitola jsou popsány ostatní vlivy působící na krmnou dávku u krav, jako jsou technologie ustálení, napájení, ovlivňování mikroklima, teplotní stres a onemocnění závěsného aparátu skotu. Poslední kapitola je přehledem vyšetřovací metod krmné dávky a jejich zpracování a možnostmi aplikaci výsledků těchto sledování v praxi.