Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

A Color Handbook Skin Diseases of the Dog and Cat, Third Edition.

Stručný popis

Kolektiv autorů úplně aktualizoval poslední vydání s ohledem na vývoj ve veterinární dermatologii za poslední desetiletí za použití vynikajících barevných fotografií a algoritmů. Grafici opět zvolili uživatelsky přívětivý design, kdy je na dvoustranně výstižně popsána dermatologická problematika. První vydání publikace z roku 1998 bylo jednou z prvních knih, které přinesly klíčové informace o kožních onemocněních praktickým veterinárním lékařům v snadno použitelném formátu zaměřeném na danou specializaci a bylo přeloženo do českého jazyka v nakladatelství Medicus veterinarius. Druhé vydání o deset let vylo doplněno o nové poznatky. Poslední plně revidované a aktualizované třetí vydání reaguje na obrovský nárůst znalostí o dermatologii psa a kočky za poslední desetiletí, včetně objevení nových nosologických jednotek, rozvoje nových přístupů k zvládnutí dermatologických onemonění a účinných nových možností terapie. Publikace je rozdělena do 13 kapitol, které pokrývají více než 120 nosologických jednotek postižení kůže, uší a kožních derivátů. Stručně a systematicky strukturovaný text popisuje vždy definici, etiologii, patogenezi, klinické projevy, diferenciální diagnózy, diagnostické testy a terapeutické postupy. Používané algoritmy v každé kapitole usnadňují praktickém lékařům určit správné diagnózy. Zvláštní pozornost je věnována onemocnění postihujícím pediatrické pacienty, tlapky, uši a nosní houby. Osvětleny jsou nové způsoby léčby atopické dermatitidy. Publikace je ilustrována více než 350 skvělými barevnými fotografiemi a diagram. Publikace je zaměřena převážně na klinickou praxi s ohledem na popsání kožního onemocněné majiteli pacienta. Tato praktická publikace svojí koncepcí je ucelený průvodce pro diagnostiku a zvládnutí veterinárních kožních onemocnění ve formátu, který je snadno dostupný pro zaneprázdněné lékaře.

Autor: Tim Nuttall, Melissa Eisenschenk, Nicole A. Heinrich, Richard G. Harvey

Cena s DPH:  asi 1716 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelCRC Press
ISBN9781138308701
VydáníIII. vydání 2018
Vazbapevná
Počet stran296
Popis

A Colour Handbook of Skin Diseases of the Dog and Cat was one of the first books to bring key information about skin diseases to clinicians in an easy-to-use problem-oriented format. This fully revised and updated Third Edition responds to the huge growth in knowledge about skin conditions over the last decade, including the discovery of new conditions, the development of new approaches to management, and effective new treatment options.
• 13 chapters covering over 120 skin, claw and ear conditions classified by their principle presenting sign.
• Concise, systematically structured text covering definition, aetiology and pathogenesis, clinical features, differential diagnoses, diagnostic tests and management.
• Flow charts in each chapter to help clinicians get to the right diagnosis.
• Special focus on diseases affecting paediatric patients as well as chapters discussing paw, ear and nasal planum diseases.
• Explanation of new treatments for atopic dermatitis.
• Over 350 superb colour photographs and diagrams, mostly new for this this edition.
• A focus on clinical practice and the need to explain the disease to the owner.
• Up-to-date and fully referenced throughout.
This practical book continues to provide an entirely comprehensive guide to the diagnosis and management of veterinary skin conditions, in a format that is easily accessible for busy clinicians.
Features
• Completely updated in response to developments in veterinary dermatology over the last decade
• Superb and generously sized colour photographs and diagrams
• Clear user-friendly design with one condition per page (or spread of pages)
• Referenced thoughout to give the clinician access to the literature

Obsah
Chapter 1 Basics.1
Chapter 2 Pruritic Dermatoses.13
Chapter 3 Crusting diseases.65
Chapter 4 Alopecic dermatoses.93
Chapter 5 Dermatoses of abnormal keratinization.133
Chapter 6 Ulcerative Dermatoses.157
Chapter 7 Draining tracts.189
Chapter 8 Diseases of the paws and nails.215
Chapter 9 Nasal dermatoses.227
Chapter 10 Juvenile dermatoses.231
Chapter 11 Nodular dermatoses.243
Chapter 12 Diseases of abnormal pigmentation.261
Chapter 13 Otitis.267
Appendix: Immunosupresive drug therapy table.289
Index261