Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Sustainable Swine Nutrition 2nd Edition

Stručný popis

. Kolektiv autorů pod vedením Lee I. Chiba se zabývá komplexně vývojem optimálních krmných strategií šetrných k životnímu prostředí pro úspěšnou a udržitelnou produkci prasat. Vzhledem k tomu, že změna klimatu má i nadále významný dopad na moderní svět, je zásadní najít alternativní zdroje energie a živin pro produkci prasat. Vývoj optimálního krmení se točí kolem mnoha úvah – genetické variace u prasat, variabilita, dostupnost a stabilita živin v krmných složkách, interakce mezi živinami a nenutričními faktory, dobrovolný příjem krmiva, fyziologické a sociální prostředí prasat a další. Stanovení ideální sítě faktorů bude nabývat na důležitosti pouze s tím, jak lidé budou posuzovat metody pro naše vlastní potravinové zdroje. Publikace zahrnuje některé základní aspekty výživy – jmenovitě fyziologii trávení, vodu, bílkoviny nebo aminokyseliny, lipidy, sacharidy, energetický metabolismus, vitamíny, minerály a výživu a imunologii prasat. Toto druhé vydání poskytuje nejaktuálnější informace o každé z těchto oblastí a hlavní důraz klade na nedávný vývoj a aktuální pokroky v této oblasti se zaměřením na související problémy spojené s energií a živinami. Autoři přitom zdůrazňují témata a problémy, které mohou přispět ke konečnému cíli úspěšné a udržitelné produkce prasat.
* Pokrývá základní aspekty výživy, jako je fyziologie trávení, voda, bílkoviny nebo aminokyseliny, lipidy, sacharidy, energetický metabolismus, vitamíny, minerály a výživa a imunologie.
* Představuje nejnovější vývoj ve výživě prasat, včetně alternativních krmiv, krmných přísad a biologické dostupnosti.
* Obsahuje nové kapitoly o fyziologii prasat, energii a bílkovinách, technologii zpracování krmiva, systémech ustájení prasat a ekologické produkci prasat.
* Napsáno mezinárodním týmem odborníků v oboru.
Pro maximalizaci ekonomické efektivity je výhodné dodávat energii a nepostradatelné živiny co nejblíže splnění, ale nepřekračující potřeby prasete. Takové krmné strategie by nejen výrazně přispěly k účinnému využití energie a živin, ale také by pomohly zajistit nepřetržitou dostupnost kvalitních zdrojů energie a živin pro budoucí produkci prasat. Kromě toho by takový přístup měl pozitivní dopad na dnešní ekologicky uvědomělou společnost snížením vylučování nevyužitých živin. Vývoj optimálních krmných strategií zahrnuje zvážení mnoha faktorů, jako jsou genetické variace u prasat, variabilita, dostupnost a stabilita živin v krmných složkách, interakce mezi živinami a nenutričními faktory, dobrovolný příjem krmiva, fyzikální (a sociální) prostředí prasat a další a důkladné, komplexní přehledy některých z těchto faktorů jsou jednoznačně potřeba.
Konkurence mezi lidmi a zvířaty o kvalitní zdroje energie a živin bude v budoucnu pravděpodobně neustále narůstat kvůli stále rostoucí světové populaci a zvyšování ekonomického rozvoje jak nově industrializovaných, tak ekonomicky méně rozvinutých zemí. Je zřejmé, že je pro nás důležité najít alternativní zdroje energie a živin pro produkci prasat. Využít potenciální alternativní zdroje efektivně nebo efektivně nebo obojí může být náročné kvůli mnoha faktorům. Ke splnění tak náročného úkolu samozřejmě potřebujeme všechny základní a aplikované nutriční informace. Kromě toho je nedílnou součástí úspěšné a udržitelné produkce prasat uspokojení požadavků spotřebitelů na zdravotně nezávadné a kvalitní potraviny a zmírnění obav veřejnosti z environmentálních problémů. Proto by bylo nesmírně důležité zabývat se nejen otázkami výživy spojenými s optimalizací růstu a fyzikálních a organoleptických vlastností vepřového masa, ale také potenciálním dopadem produkce prasat na životní prostředí. Propracovaná přehledná grafická úprava z této publikace vytvořilo jedinečný zdroj informací tohoto oboru.

Autor: Lee I. Chiba is Professor of Animal Science at Auburn University in Alabama, USA

Cena s DPH:  asi 4703 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelWiley-Blackwell
ISBN9781119583899
VydáníII. vydání 2022
Vazba
Počet stran752
Popis

Lee I. Chiba is Professor of Animal Science at Auburn University in Alabama, USA. He has produced multiple journal articles and book chapters dedicated to swine nutrition for publications world-wide. Professor Chiba's current research focuses on growing pig and sow nutrition.
Comprehensively addresses the development of environmentally friendly, optimal feeding strategies for successful and sustainable swine production.
As climate change continues to have a significant impact on the modern world, it is crucial to find alternative sources of energy and nutrients for swine production. The development of optimal feeding revolves around a multitude of considerations--genetic variations in the pig, variability, availability, and stability of nutrients in feed ingredients, interactions among nutrients and non-nutritive factors, voluntary feed intake, physical (& social) environment of pigs, and more. Establishing the ideal network of factors will only grow in importance as humans assess the methods for our own food networks.
Sustainable Swine Nutrition is a comprehensive book on swine nutrition, covering some fundamental aspects of nutrition--namely digestive physiology, water, protein or amino acids, lipids, carbohydrates, energy metabolism, vitamins, minerals, and nutrition and immunology. Providing the most up-to-date information on each of these areas, a major emphasis of this second edition is on recent developments and current advances in the field, with a focus on pertinent issues linked with energy and nutrients. In doing so, the book highlights topics and issues that can contribute to the ultimate goal of successful and sustainable swine production.
Sustainable Swine Nutrition readers will also find: * Environmentally friendly, optimal feeding strategies for successful and sustainable swine production * Recent developments, such as alternative feedstuffs, feed additives, and bioavailability * Expanded treatment and new chapters on swine physiology, energy and protein, technology, and more
Sustainable Swine Nutrition, Second Edition, is an ideal resource for livestock scientists and industry professionals involved in all aspects of pork production.
* Covers fundamental aspects of nutrition such as digestive physiology, water, protein or amino acids, lipids, carbohydrates, energy metabolism, vitamins, minerals, and nutrition and immunology. * Presents recent developments in swine nutrition, including alternative feedstuffs, feed additives, and bioavailability. * Includes new chapters on swine physiology, energy and protein, feed processing technology, swine housing systems and organic swine production. * Written by an international team of experts in the field.

To maximize the economic efficiency, it is advantageous to supply energy and indispensable nutrients as close as possible to meeting but not exceeding the requirements of the pig. Such feeding strategies would not only contribute greatly to the efficiency of energy and nutrient utilization but also help to ensure continuous availability of quality sources of energy and nutrients for future swine production. Furthermore, such an approach would have a positive impact on today's environmentally conscious society by reducing the excretion of unused nutrients. The development of optimal feeding strategies involves the consideration of a multitude of factors such as genetic variations in the pig, variability, availability, and stability of nutrients in feed ingredients, interactions among nutrients and non-nutritive factors, voluntary feed intake, physical (& social) environment of pigs, and others, and thorough, comprehensive reviews on some of those factors are clearly needed.
The competition between humans and animals for quality sources of energy and nutrients is likely to increase continuously in the future because of ever-increasing world population and an increase in the economic development of both newly industrialized and less economically developed countries. Clearly, it is important for us to find alternative sources of energy and nutrients for swine production. To utilize potential alternative sources effectively or efficiently or both can be challenging because of many factors. We obviously need all the fundamental and applied nutritional information to accomplish such a daunting task. Furthermore, satisfying consumer demands for healthy and nutritious food and alleviating public concerns on the environmental issues are an integral part of successful and sustainable swine production. Therefore, addressing not only the nutritional issues associated with optimizing growth performance and physical and organoleptic characteristics of pork but also the potential impact of swine production on the environment would be extremely important.

Table of contents
Contributors
Preface
Editor
Part I Fundamental Nutrition
Chapter 1 Digestive Physiology and Nutrition of Swine Eugeni Roura, Maximiliano Mller, Roger Campbell, Michael Ryoo, and Marta Navarro
Chapter 2 Water in Swine Nutrition Charles M. Nyachoti, Alemu R. Hunde, and John F. Patience
Chapter 3 Energy and Energy Metabolism in Swine Jean Noblet, Etienne Labussière, David Renaudeau, and Jaap van Milgen
Chapter 4 Lipids and Lipid Utilization in Swine Werner G. Bergen
Chapter 5 Amino Acids and Amino Acid Utilization in Swine Sai Zhang, Rodrigo Manjarin, and Nathalie L. Trottier
Chapter 6 Carbohydrates and Carbohydrate Utilization in Swine Knud Erik Bach Knudsen, Helle Nygaard Lærke, and Henry Jørgensen
Chapter 7 Vitamins and Vitamin Utilization in Swine J. Jacques Matte and Charlotte Lauridsen
Chapter 8 Minerals and Mineral Utilization in Swine Gretchen M. Hill
Chapter 9 Nutrition and Immunology in Swine Lucas A. Rodrigues, Michael O. Wellington, Andrew G. Van Kessel, and Daniel A. Columbus
Part II Nutrition for Successful and Sustainable Swine Production
Chapter 10 Diet Formulation and Feeding Programs Sung Woo Kim and Jeffrey A. Hansen
Chapter 11 Cereal Grains, Cereal Grain Byproducts, and Alternative Energy Sources Rajesh Jha and Tofuko A. Woyengo
Chapter 12 Major Protein Supplements in Swine Diets Lee I. Chiba
Chapter 13 Pulse Grains and Their Coproducts in Swine Diets Lifang Wang, Eduardo Beltranena, and Ruurd T. Zijlstra
Chapter 14 Fiber in Swine Nutrition J. Paola Lancheros, Charmaine D. Espinosa, Su A Lee, Maryane S. Oliveira, and Hans H. Stein
Chapter 15 Anti-nutritional Factors in Feedstuffs Tofuko A. Woyengo
Chapter 16 Feed Processing Technology and Quality of Feeds Chad B. Paulk and Charles R. Stark
Chapter 17 Enzymes and Enzyme Supplementation of Swine Diets Chan Sol Park and Olayiwola Adeola
Chapter 18 Feed Additives in Swine Diets Cormac J. O'Shea
Chapter 19 Bioavailability of Amino Acids, Phosphorus, and Others Su A Lee and Hans H. Stein
Chapter 20 Swine Nutrition and Environment Ming Z. Fan, Brian J. Kerr, Steven Trabue, Xindi Yin, Zeyu Yang, and Weijun Wang
Chapter 21 Swine Housing System, Behavior, and Welfare Peter J. Lammers, Mark S. Honeyman, Rachel Meredith Park, and Monique D. Pairis-Garcia
Chapter 22 Feeding Reproducing Swine and Neonatal Pigs Lee J. Johnston
Chapter 23 Feeding Weanling, Grower, and Finisher Swine Robert D. Goodband, Mariana B. Menegat, and Hayden E. Williams
Chapter 24 Organic Swine Production and Nutrition Sandra A. Edwards
Chapter 25 Swine Nutrition and Pork Quality Jason K. Apple

Obsah