Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Clinical Veterinary Advisor The Horse

Stručný popis

Celá publikace je rozdělena do několika sekcí. V první sekci jsou uspořádány nemoci a onemocnění. Každá z nich je stručně popsána svojí anamnézou, klinickým vyšetřením, diagnostickými metodami s doporučenými testy, terapií včetně specifické léčby a dávky léčiv, vedlejšími účinky a komplikací léčby, doporučenými způsoby kontroly zdravotního stavu, doporučeními, prognózami, komentáři, zásadami prevence a seznamy doporučené literatury zabývajícími se detailně danou problematikou. V sekci vyšetřování a vyšetřovací techniky jsou popsány srozumitelně krok za krokem přibližně jedno sto doporučených klinických vyšetření. Na tuto sekci logicky navazuje sekce šedesáti diferenciálních diagnóz. V sekci laboratorních vyšetření jsou sumarizovány základní informace a interpretace 110 laboratorních vyšetření. Pracovně vytížení veterináři jistě přivítají sekci klinický algoritmů, kde jsou snadno stylem krok za krokem popsány klinické přístupy a léčebné plány přibližně padesáti onemocnění a postižení. V sekci použitých léčiv je tabulkově popsáno 145 užívaných a doporučených léčiv. Léky jsou uspořádány abecedně a vždy jsou uvedeny: název účinné látky, její farmakologická klasifikace (např. antivirotikum, střevní absorbent, mukolytikum), doporučené dávkování, mechanismus působení, indikační použití, potencionální vedlejší účinky, lékové formy (prášek, tabletky, olejový roztok). Knihu uzavírá detailně propracovaný rejstřík. Počítačově zdatní kolegové určitě přivítají i online přístup na webové stránky této publikace, umožňující rychlé vyhledávání, barevné zobrazení klinických případů a 50 vzdělávacích stran pro majitele koní s doporučeními pro další zacházení a manipulaci s pacienty nejen v angličtině, ale i španělštině.

Autor: David Wilson, DVM, MS, DACVS, Associate Professor, Equine Surgery, Department of Veterinary Medicine and Surgery, University of Missouri, Columbia, MO

Cena s DPH:  asi 3080 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelPlot
ISBN9781416099796
Vydání2011
Vazbapevná
Počet stran1078
Popis

No other equine quick reference comes close to providing this much accurate, timely, and clinically useful diagnostic and therapeutic information. Clinical Veterinary Advisor: The Horse is six books in one -- Diseases and Disorders, Procedures and Techniques, Differential Diagnosis, Laboratory Tests, Clinical Algorithms, and a Drug Formulary. Plus, a companion website gives you convenient, searchable access to the full text and other useful tools. Covering hundreds of current topics in a concise at-a-glance format, this authoritative resource from David A. Wilson, DVM and a group of respected contributors is a must-have guide for the busy equine or mixed-practice practitioner.
A consistent, easy-reference format allows for quick retrieval of practical, clinical information.
A wealth of high-quality illustrations clearly demonstrates key concepts and procedures.
Concise, at-a-glance format offers six books in one with these sections

Obsah
Section I - Diseases and Disorders1
Section II - Procedures and Techniques663
Section III - Differential Diagnosis861
Section IV - Laboratory Tests901
Section V - Clinical Algorithms975
Section VI - Drug Formulary1031
Index1057