Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Concise Textbook of Equine Clinical Practice Book: Liver, Endocrine, Urinary, Skin and Wounds

Stručný popis

Tento stručný, praktický text poskytuje základní informace, které studenti veterinární medicíny potřebují v medicíně a chirurgii koní, se zaměřením na kožní, močové, jaterní a endokrinní onemocnění. Kniha přináší základní informace ve snadno pochopitelné a přesné formě s rozsáhlým využitím odrážek, tabulek, vývojových diagramů, diagramů, seznamů, protokolů a rozsáhlých ilustrací.
Kniha, která je součástí série pěti knih aktualizuje klíčové informace z Munroe's Equine Surgery, Reproduction and Medicine a předkládá osvědčené postupy v logickém a přímočarém klinickém přístupu. Podrobně popisuje klinickou anatomii, fyzikální klinické vyšetřovací techniky, diagnostické techniky a normální parametry s důrazem na věci běžně dostupné praktickým lékařům s minimálními informacemi o pokročilých technikách.
Kapitola zabývající se játry se dělí na klinické hodnocení, diagnostické testy, možné příčiny a léčbu. Na diagnostický přístup k endokrinním onemocněním navazují specifická onemocnění štítné žlázy, příštítných tělísek, hypofýzy, metabolický syndrom koní a další různé poruchy
Přístup k problémům močových cest zahrnuje informace o diagnostických testech a zobrazování, onemocnění ledvin a onemocnění močovodu, močového měchýře a močové trubice.
Podrobně je rozebrán přístup ke kožním onemocněním včetně příslušných diagnostických testů. V návaznosti na to jsou jednotlivá kožní onemocnění zahrnuta pod názvy genetické, infekční, imunitně podmíněné, nutriční, endokrinní, idiopatické, traumatické a neoplastické příčiny.
Nakonec jsou diskutovány kožní rány, popáleniny a infekce synoviálních struktur
Publikace je Ideální pro studenty veterinární medicíny a zdravotní sestry na klinických stážích s koňmi, stejně jako pro odborníky, kteří potřebují rychlou referenční publikaci.

Autor: raham Munroe , François-René Bertin , Antonio Cruz , Andy Durham , Derek Knottenbelt

Cena s DPH:  asi 1637 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelTaylor & Francis
ISBN9781032066172
Vydání2023
Vazbabrožovaná
Počet stran196
Popis

This concise, practical text covers the essential information veterinary students need to succeed in equine medicine and surgery, focussing on skin, urinary, liver and endocrine diseases. Written for an international readership, the book conveys the core information in an easily digestible, precise form with extensive use of bullet points, tables, flow charts, diagrams, lists, protocols and extensive illustrations.

Part of a five-book series that extracts and updates key information from Munroe’s Equine Surgery, Reproduction and Medicine, Second Edition, the book distils best practice in a logical straightforward clinical-based approach. It details clinical anatomy, physical clinical examination techniques, diagnostic techniques and normal parameters, emphasising the things regularly available to general practitioners with minimal information of advanced techniques.

The liver section is divided into clinical evaluation, diagnostic tests, possible causes and treatment
The diagnostic approach to endocrine disease is followed by specific diseases of the thyroid, parathyroid, pituitary gland, equine metabolic syndrome and other miscellaneous disorders
The approach to urinary tract problems includes information on diagnostic tests and imaging, renal diseases and diseases of the ureter, bladder and urethra
The approach to skin disease is discussed in detail, including relevant diagnostic tests. Following this, individual skin diseases are covered under the headings of genetic, infectious, immune-mediated, nutritional, endocrine, idiopathic, traumatic and neoplastic causes
Finally, skin wounds, burns and infections of synovial structures are discussed
Ideal for veterinary students and nurses on clinical placements with horses as well as practitioners needing a quick reference ‘on the ground’.

Obsah