Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Current Therapy in Exotic Pet Practice, 1st Edition

Stručný popis

Tato zbrusu nová excelentní publikace je určena studentům veterinární medicíny a praktickým veterinárním lékařům. Na rozdíl od ostatních publikací není uspořádána dle druhů, ale dle orgánových systémů exotických zvířat. Od bezobratlých pavouků, rybičky, drobné savce až po hady a plazi. Autoři uvádí nejdůležitější a ověřené informace o diagnostice a léčbě exotických zvířat včetně nejdůležitějších informací o anatomii, klinickém vyšetření, diagnostických vyšetřeních, onemocněních, metodách terapie, epidemiologii onemocnění, a zoonóz. Odborné poradenství poskytnuté v této publikaci je vítanou a autoritativní podporou pro veterinární lékaře, kteří nemají dostatek zkušeností s péčí o exotická domácí zvířata. Renomovaní autoři proto pečlivě vybírali témata skutečného klinického významu. Uvedeny jsou podrobné informace o tom, jak diagnostikovat a léčit onemocnění (od běžných až po vzácné). Tak aby uživatel zmírnil své obavy, které může vnímat při léčbě neznámého druhu. Publikace zahrnuje nejnovější informace a poznatky čerpané z odborné literatury a řeší žhavá témata spojené s léčbou exotických zvířat v současní době. Každou kapitolu uzavírá přehled doporučené literatury, která umožňuje prohloubit poznání v daném oboru veterinární medicíny. Publikaci autoři vybavili celobarevnými obrázky ilustrující jedinečné anatomické a zdravotnické rysy a odlišnosti každé skupiny zvířat. Přínosné jsou i RTG a USG záznamy, introperativní snímky. Autoři dávky léčiv přehledně uspořádali do tabulek s uvedením dávek s uvedením ověřeného zdroje informace.

Autor: Mark Mitchell DVM MS PhD DECZM (Author), Thomas N. Tully Jr. DVM MS DABVP (Avian) DECZM (Avian)

Cena s DPH:  asi 2420 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelElsevier Saunders
ISBN9781455740840
Vydání2017
Vazba
Počet stran564
Popis

This brand-new, full-color reference is a foundational text for veterinarians and veterinary students learning about companion exotic animal diseases. Organized by body system, Current Therapy in Exotic Pet Practice walks students through the most relevant information concerning the diagnosis and treatment of exotic animals ― including the most relevant information on anatomy, physical examination, diagnostic testing, disease conditions, therapeutics, epidemiology of diseases, and zoonoses. Topics such as captive care, current standards of care for all exotic species, veterinary clinical epidemiology, and the effective prevention and management of infectious diseases are also included.
Expert guidance on treating various disease conditions provides authoritative support for veterinarians who are less experienced in companion exotic pet care.
Renowned authors and editors carefully selected topics of real clinical importance.
Detailed coverage on how to identify and treat diseases (from common to rare) helps alleviate apprehension a veterinarian may feel when treating an unfamiliar species.
Includes the latest information from the current scientific literature and addresses hot topics associated with treating companion exotic animals today.
Vivid full-color images demonstrate the unique anatomic and medical features of each group of animals covered.

Obsah
Introduction Mark A. Mitchell and Thomas N. Tully Jr.1
3. Respiratory Systém Hugues Beaufrere76
4. Cardiovascular System Hugues Beaufrere151
5. Gastrointestinal System Kenneth R. Welle221
6. Endocrine System Joao Brandao277
7. Musculoskeletal System Mike McFadden352
8. Central Nervous System Thomas N. Tully, Jr.392
9. Special Senses: Ophthalmology Amber Labelle435
10. Reproductive Systems Megan Watson460
11. Excretory System Mark Acierno494
Index549