Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Equine Ophthalmology, 4th Edition

Stručný popis

Od prvního vydání oftalmologie koní uběhlo již sedmnáct let, proto již čtvrté vydání reaguje na vývoj a úrověň poznání v oftalmologii koní. Nové vydání bylo přeorganizováno a obsahuje více než jeden tisíc celobarevných fotografií, neboť vizuální vjem je v oftalmologické vyšetřování klíčový. V patnácti kapitolách je uvedeno více jak pět set referencí a díky době covidové byla tato publikace zpracována na vysoké úrovni.
V první kapitole jsou popsány klinické vyšetřovací metody s popisem nezbytného oftalmologického vybavení. Není překvapující, že si i v tomto oboru našly své místo mobilní telefony jako nezbytné záznamové zařízení. To umožnilo autorů zvěřejnit kvalitní fotodokumentaci. Druhá kapitol a je přehledem nejnovějších vyšetřovacích metod, kde jsou velkým přínosem CT a MRI zobrazení, ale i možnsoti využití USG vyšetření v terenních podmínkách. Další kapitoly jsou členěny dle postižených anatomických struktur. Každá nozologická jednotka je členěna na část popisnou, diagnostickou, terapeutickou a prognostickou. Doporučené medikace jsou uvedeny v přehledných tabulkách s doporučenými dávkami a případnými komentáři. Chirurgické postupy jsou popsány detailně a ilustrovány přehlednými perokresbami, které i v současné době mají své místo v učebnicových textech veterinární chirurgie. Své nezastupitelné místo a velký diagnostický přínos je uvedení algoritmických diagnostických postupů. Problematika glaukomu je popsána detialně až na mikroskopické úrovni. Na úrovní chromozomální jsou v jedenácté kapitole řešeny vrozené oční vady a následujíci kapitola věnovaná neurooftalmologii tuto problematiku dále rozvíjí. Ve čtrvnácté kapitole jsou uvedeny legislativní informační zdroje v souvislosti s onemocněním očí. Poslední kapitola je naprosto jedinečný zdroj informací pro veterinární lékaře i chovatele, jak se postarat o slepého koně. Každa kapitola uzavírá několika stránkový přehled citovaných zdrojů.
Autorský kolektiv novým vydáním vytvořil komplexní referenční publikaci pokrývající všechny aspekty oftalmologie koní. Nabízí aktualizované postupy, protokoly a terapeutiké postupy doplněné velkým množství kvalitních fotografií a obrázků. Přehledný tabulkový formát zaměřený na léčbu usnadní praktickým veterinárním lékařů v první linii přistup ke koňskému oftalmologickému pacientovi. Velké množství barevných fotografií, přehledná grafická úprava z této publikace vytvořilo jedinečný zdroj informací tohoto oboru.

Autor: Brian Gilger, DVM, MS, DACVO, DABT is a Senior Clinician in the Equine Ophthalmology Service and Professor of Ophthalmology at North Carolina State University in Raleigh, North Carolina, USA.

Cena s DPH:  asi 4725 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelWiley-Blackwell
ISBN9781119782254
VydáníIV. vydání 2022
Vazbapevná
Počet stran880
Popis

Equine Ophthalmology
A comprehensive reference covering all aspects of equine ophthalmology, perfectly suited to general practitioners and equine specialists alike

The newly revised Fourth Edition of Equine Ophthalmology delivers a complete and authoritative guide to all aspects of equine ophthalmology.

The book offers updated procedures, protocols, and therapeutics, with even more images. It features a reader-friendly tabular format focusing on frontline treatment and is aimed at all equine practitioners, from first opinion general practitioners to equine ophthalmologists. Readers will also find:

A thorough introduction to ophthalmic examination and field techniques, as well as advanced ophthalmic imaging
Practical discussions with the latest treatments for diseases and surgeries of the globe, orbit, adnexa, nasolacrimal system, cornea, lens, uvea, uveitis, and recurrent uveitis
In-depth examinations of glaucoma, vision, neuro-ophthalmology, systemic disease, and national and international regulations on ophthalmic disease and medications
Comprehensive review of inherited ocular disorders
Equine Ophthalmology, Fourth Edition, is an essential reference for any practitioner treating ocular conditions in equine patients.
Brian Gilger, DVM, MS, DACVO, DABT is a Senior Clinician in the Equine Ophthalmology Service and Professor of Ophthalmology at North Carolina State University in Raleigh, North Carolina, USA.

Obsah
List of Contributorsix
Preface to the Fourth Editionxi
Forewordxii
Ann E. Dwyer and Michala de Linde Henriksen 1 Equine Ocular Examination and Treatment Techniques1
Eric C. Ledbetter and Ian R. Porter 2 Advanced Ophthalmic Imaging in the Horse90
Claudia Hartley and Rachael A. Grundon 3 Diseases and Surgery of the Globe and Orbit133
Sara M. Smith and Elizabeth Giuliano 4 Diseases of the Nasolacrimal System and Ocular Adnexa187
Dennis E. Brooks and Caryn E. Plummer 5 Diseases of the Equine Cornea253
Brian C. Gilger, Roxane Degroot, and Cornelia Deeg 6 Diseases of the Uvea, Uveitis, and Recurrent Uveitis441
Riccardo Stoppini and Richard J. McMullen, Jr 7 Diseases and Surgery of the Lens499
Hans D. Westermeyer, David A. Wilkie, and Anne J. Gemensky-Metzler 8 Glaucoma543
Rachel A. Allbaugh and Wendy M. Townsend 9 Diseases of the Equine Vitreous and Retina565
Richard J. McMullen Jr, Paul Miller, and Chris Murphy 10 Equine Vision615
Lynne Sheila Sandmeyer and Rebecca Bellone 11 Inherited Ocular Disorders661
Elsa Beltran, Kaspar Matiasek, and Claudia Hartley 12 Equine Neuro-ophthalmology691
Amy Stieler Stewart, Kathryn L. Wotman, Brittany B. Martabano, and Jennifer L. Davis 13 Ocular Manifestations of Systemic Disease721
Elizabeth Crabtree and Mary Lassaline 14 National and International Regulations on Ophthalmic Disease and Medications792
Ann E. Dwyer 15 Management of Blind Horses798
Index821