Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Feline Dentistry, 2nd Edition

Stručný popis

Uznávaný autor Jan Bellows přináší komplexní pohled na specifické aspekty při poskytování odborné veterinární stomatologické péče. Autor klade důraz na jejich jedinečné potřeby. Aktualizované druhé vydání obsahuje nové informace a poznatky ilustrované více jak třemi sty novými fotografiemi ilustrujících nemoci, stavy, postupy a přístupy. Nové vydání kombinuje informace o patologii a terapii tak, aby poskytl další kontext, díky kterému jsou informace klinicky relevantnější. Publikace nabízí důkladný úvod do orálního vyšetření u koček, včetně anatomie, klinického vyšetření, radiologie a vedení záznamů. Komplexní přístup při řešení patologických stavů u koček, včetně nezbytného vybavení, popisu materiálů, vedení anestezie a zvládnutí bolesti. Zajímavá a inspirující je i kapitola věnovaná architektuře a vybavení stomatologických pracovišť. Důkladně je řešena problematika o prevenci patologických stavů, včetně kontroly plaku a zubního kamene. Přínosné jsou i formuláře pro vedení záznamů o stomatologické péči s výkazy spotřeby času, léčiv a materiálu. Rentgenologické snímky jsou doprovázeny i barevnými fotografiemi klinických nálezů, což usnadní diagnostiku náročných stomatologických případů. Uveřejněny jsou i kvalitní snímky nejnovějších diagnostických zobrazovacích metod jako je CT, CBCT. Autor věnoval celou kapitolu problematice resorbčních lézí. Každou kapitolu uzavírá seznam doporučené literatury, které se zajisté stane zdrojem inspirace a poznatků při řešen stomatologické problematiky koček. Publikace svým obsahem a zpracováním je ideální pro veterinární praktiky a studenty veterinární medicíny. Taktéž bude užitečným zdrojem informací pro veterinární techniky, kteří hledají jednorázový vizuální zdroj o stomatologii koček.

Autor: Jan Bellows

Cena s DPH:  asi 3974 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelWiley-Blackwell
ISBN9781119568018
VydáníII. vydání 2022
Vazbapevná
Počet stran446
Popis

The most up-to-date version of the leading resource on veterinary dentistry in cats
The Second Edition of Feline Dentistry delivers a comprehensive exploration of the specific considerations required to provide dental care to cats that emphasizes their unique needs.
The updated Second Edition includes brand-new material and approximately 300 new images illustrating diseases, conditions, and procedures discussed within the book. The new edition combines the pathology and treatment information to provide additional context which helps make it more clinically relevant. The book also offers:
A thorough introduction to feline oral assessment, including anatomy, oral examinations, radiology, and charting
Comprehensive explorations of dental pathology and treatment in cats, including necessary equipment and materials and anesthesia and pain control
Practical discussions of dental pathology prevention in felines, including plaque and tartar control
Perfect for veterinary general practitioners and veterinary students, Feline Dentistry Second Edition will also be useful to veterinary technicians seeking a one-stop, visual resource on feline-specific dentistry.
ABOUT THE AUTHOR
Jan Bellows, DVM, Diplomate American Veterinary Dental College, Diplomate American Board of Veterinary Practitioners (Canine and Feline specialties), All Pets Dental, Weston, Florida, USA.

Obsah
About the AuthorVIII
ForewordIX
AcknowledgmentsX
IntroductionXI
Chapter 1 Anatomy1
Chapter 2 The Feline Dental Operatory-Equipment, Instruments and Materials28
Chapter 3 Anesthesia and Analgesia for Feline Dental Patients85
Chapter 4 The Oral Disease Assessment, Treatment and Prevention Visit115
Chapter 5 Dental Radiography170
Chapter 6 Tooth Resorption224
Chapter 7 Oropharyngeal Inflammation253
Chapter 8 Oral Masses325
Chapter 9 Oral Cavity Trauma366
Chapter 10 Occlusal Disorders410
Index433