Internetové knihkupectví s veterinární tématikou
Pokud jste někdy přemýšleli, proč zvířata dávají přednost některému krmivu a ne jiným. Jak špatné krmení může způsobit zdravotní komplikace jako je kulhání, metabolické problémy nebo průjem. Jak vytvořit krmnou dávku pro optimalizaci výkonnosti a zdraví zvířat, pak vás tato kniha seznámí se základy výživy zvířat. Tato kniha poskytuje komplexní a praktický přehled o zásadách, na nichž je základem navrhování a řízení systémů krmení
hospodářských zvířat. Pokrývá širokou škálu témat od trávicí funkce, živin a složení krmiva až po příjem, poruchy související s krmivy, řízení pastvy, jakož i to, jak zvířata ovlivňují změnu klimatu a životní prostředí. Nabízí rady, tipy a praktické doporučení ohledně krmení zvířat. Obsahuje odkazy na nejnovější údaje o složení krmiva a požadavcích na živiny. Je doprovodnou knihou k autorově knize s názvem Animal Nutrition Science. Se svým přístupem založeným na důkazech a důrazem na aplikaci v klinické praxi je to cenná učebnice pro vysokoškoláky a postgraduální studenty, kteří se zabývají krmením hospodářských zvířat. Je také zásadním odkazem pro začínající praktiky, veterináře, manažery zemědělských podniků a poradce v krmivářských společnostech.
Autor: Gordon Dryden, Dryden Animal Science, Australia, and University of Queensland, Australia
Nakladatel | CABI International |
---|---|
ISBN | 9781786394453 |
Vydání | 2021 |
Vazba | brožovaná |
Počet stran | 288 |
If you have ever wondered why animals prefer some foods and not others, how poor feeding management can cause conditions such as laminitis, rumenitis or diarrhoea, or how to construct a diet to optimise animal performance and health, then this book will introduce you to the fundamentals of animal nutrition and their practical implementation.
While giving a comprehensive and practical overview of the principles that underpin the design and management of farm animal feeding systems, this book:
- Covers a wide range of topics from digestive function, nutrients and feed composition, to intake, feed related disorders, grazing behaviour and management, as well as how animals influence climate change and the environment.
- Contains hints, tips and practical advice on animal feeding.
- Includes links to the latest data on feed composition and nutrient requirements.
- Is a companion book to the author's book titled Animal Nutrition Science.
With its evidence-based approach and emphasis on the practical throughout, this is a valuable textbook for undergraduate and graduate animal science students studying the feeding of farm animals. It is also an essential reference for early practitioners, veterinarians, farm managers and advisers in animal feed companies.
Table of contents
Chapter 1: Nutrients and important feed constituents and their functions
Chapter 2: Water
Chapter 3: Digestion of feeds
Chapter 4: Feed digestibility
Chapter 5: Feed nutritive value
Chapter 6: Animal feeds
Chapter 7: Feed Intake
Chapter 8: Nutrient requirements
Chapter 9: Ration formulation
Chapter 10: Nutritional models
Chapter 11: Feed additives
Chapter 12: Disorders caused by feed-borne pathogens and poisons, and nutrient deficiencies
Chapter 13: Feed-related diseases
Chapter 14: Grazing behaviour – diet selection and pasture intake
Chapter 15: Grazing management
Chapter 16: Assessing Nutritional Status and Nutrient Supplements for Grazing Animals
Chapter 17: Feed storage and handling
Chapter 18: Feed processing
Chapter 19: Environment and climate change