Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Geriatrie a gerontologie psa a kočky. Geriatria a gerontológia psa a mačky

Stručný popis

Péče o seniory může být významným zdrojem ekonomické stability pro veterinární pracoviště. Vzhledem k tomu, že až 39 % populace psů a koček je ve věku seniora, existuje zde obrovský potenciál a finanční příležitost. Veterinární profese byla velmi úspěšná v poskytování komplexní zdravotní péče štěňatům a koťatům, ale starších zvířat je 2,5krát více a navíc štěně je štěnětem jen jeden rok zatímco pes je geriatrik 4 až 10 let.
V současnosti je geriatrická medicína jedna z nejrychleji se vyvíjejících oblastí veterinární medicíny vůbec. Je velmi důležitá pro stárnoucí populaci psů a kočky a současně i jejich majitelů. Kolektiv autorů pod vedením uznávaného odborníka emeritního profesora Johnnyho D. Hoskinse DVM, PhD, DACVIM z School of Veterinary Medicine Louisiane State University přináší poznatky o geriatrických onemocnění psů a koček a zároveň nejaktuálnější pohledy a vědomosti v tomto odvětví veterinární medicíny. Se zvyšujícím se věkem geriatrických pacientů se objevují zdravotní problémy související se stářím. V novém vydání je přidána kapitola o oftalmologických problémech. Uvedeny jsou medicínské a chirurgické terapeutické postupy u geriatrických pacientů. Přínosná je kapitola o výživě. Uvedeny jsou efektivní a ekonomicky dostupné terapeutické postupy. Popsány jsou běžné poruchy zdraví, které souvisí s věkem včetně jejich příčin, výskytu, klinických projevů a způsoby léčby. V publikaci se autoři zabývají diskuzí o smrti a projevech smutku. Taktéž zkoumají speciální vazbu mezi člověkem a zvířetem, která se vyvíjí v průběhu jejich společného života.

Autor: Johnny D. Hoskins

Cena s DPH:  asi 2928 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelProtrade s.r.o.
ISBN9788099959003
VydáníII. vydání 2020, anglický originál 2004
Vazbapevná
Počet stran468
Popis

Získávání podrobných anamnestických dat o starém psovi a kočce, prováděním pečlivých klinických vyšetření a diagnostických testů zvyšuje veterinární lékař standardy péče o stárnoucí pacienty. Navíc je třeba zdůraznit, že až 40 % těchto zvířat vyžaduje další diagnostické testy či medikaci. Ve svém důsledku tak může dobře zavedený program péče o seniory představovat více než 35 % ročního hrubého příjmu veterinární praxe.
Jak se bude místní veterinární praxe v následujících pěti letech vyvíjet, když stoupá konkurenční boj mezi pracovišti, neroste počet chovaných malých zvířat, vzhledem k novým poznatkům o vakcinačních protokolech klesají počty vakcinovaných zvířat, přípravky proti parazitům se prodávají mimo veterinární pracoviště a nakupování léčiv na internetu se stává běžným? Lépe zvládnutá veterinární péče o stará zvířata může být odpovědí na tuto otázku. Cílem péče o seniory je optimalizovat kvalitu života geriatriků s využitím preventivních strategií zdravotní péče, společně s komplexním hodnocením zdravotního stavu zvířat, sofistikovanou veterinární diagnostikou a rozličnými možnostmi terapeutických protokolů.

Obsah
Geriatrie a stárnutí1
Služby chovatelům a hospicová péče.7
Nutriční požadavky a management výživy23
Stárnutí a jeho důsledky na chování35
Farmakologické zásady53
Neoplazie a jejich terapie73
Anestézie87
Chirurgie a její použití1055
Dýchací systém117
Srdeční onemocnění u geriatrických psů a koček149
Onemocnění dutiny ústní a zubů177
Trávicí systém193
Játra a exokrinní pankreas225
Kůže245
Nemoci uší a poškození sluchu287
Nemoci očí a jejich management299
Endokrinní a metabolický systém321
Slezina a lymfatické uzliny363
Močový systém373
Prostata397
Neuromuskulární poruchy405
Nervový systém421
Program zdravotní péče449
Registr457