Internetové knihkupectví s veterinární tématikou
Tato stručná příručka poskytuje praktické informace o výživě koní založenou na důkazech. Shromažďuje informace z velmi obsáhlých teoretických a praktických publikací o výživě koní a vybavuje studenty veterinární medicíny a majitele koní prakticky použitelnými informacemi, které spojují teorii a praxi.
Na konci každé kapitoly poskytují veterinární lékaři a experti na výživu koní Dr. Gulsah Kaya Karasu a Dr. Peter Huntington pokyny k praktickým aplikacím, výpočtům a skutečnému využití informací. Jak například, zda tradiční krmení koní vyvolává tvorbu žaludečních vředů? Jak lze snížit riziko tvorby žaludečních vředů krmením založeným na důkazech?
Kniha je rozdělena do čtyř částí a zabývá se trávicím systémem koně, druhy krmiv, sestavováním dávek a zdravotními poruchami souvisejícími s výživou. Vědecky ověřené praktické informace budou neocenitelné pro majitele koní, studenty a trenéry, odborníky na výživu koní a praktiky v sektoru chovu koní.
Autor: Gulsah Kaya Karasu, Peter Huntington
Nakladatel | Taylor & Francis |
---|---|
ISBN | 9781032459257 |
Vydání | 2025 |
Vazba | brožovaná |
Počet stran | 208 |
This concise handbook provides evidence-based, practical horse nutrition, accessible to all readers. Standing out from very dense, theoretical and practical horse nutrition books, it arms equine students, veterinary students and horse owners with practically applicable information, bringing theory and practice together.
At the end of each chapter, veterinarian and equine nutrition experts Dr Gulsah Kaya Karasu and Dr Peter Huntington provide guidance on practical applications, calculations and the real-life use of information. For example, how is gastric ulcer formation triggered by traditional horse feeding? How can the risk of gastric ulcer formation be reduced with evidence-based feeding?
Divided into four parts, the book covers the horse's digestive system, types of feeds, formulating rations and nutrition-related health disorders. Its scientifically validated, practical information will be invaluable for horse owners, students and trainers, equine nutritionists and practitioners within the equine industry.
TABLE OF CONTENTS
1. Understanding the Equine Digestive System.
Foregut Anatomy & Digestion. Hindgut Anatomy & Digestion.
2. Feed Sources for Horses. Forage.
Concentrate Feed.
Feed Processing.
Fats.
Supplements.
Feeding Frequency.
Feed Storage Guidelines.
3. Formulating Rations for Horses.
Reading the Feed Tag.
Diet Evaluation and Formulation for Horses.
4. Nutrition-Related Health Disorders in Horses.
The Role of Nutrition in Developmental Orthopedic Diseases (DOD).
The Role of Nutrition in Colic.
The Role of Nutrition in Equine Gastric Ulcer Syndrome (EGUS).
The Role of Nutrition in Obesity.
The Role of Nutrition in Laminitis.
The Role of Nutrition in Endocrine Diseases.
The Role of Nutrition in Myopathies.
The Role of Nutrition in Asthma.