Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Pregnancy and Postpartum Considerations for the Veterinary Team 1st Edition

Stručný popis

Bezpečnostní opatření se často vztahují na těhotenství na jakémkoli pracovišti, ale být veterinářem v praxi představuje další specifická rizika. Existují obavy a nejistota ohledně potenciálních rizik, od expozice radiační, inhalační anestezii až po zoonózy a duševní stres v profesi, která již nese vysoké riziko sebevraždy.
Tato kniha shrnuje úvahy pro praktiky ve veterinární medicíně velkých i malých zvířat během těhotenství a po porodu. Veterinářka a veterinární spisovatelka, konzultantka a mentorka Dr. Emily Singler hovoří přímo s členy veterinárního týmu (veterinářky, techničky, asistentky, studentky), kteří jsou těhotní nebo plánují otěhotnět. Poskytuje vědecké informace o specifických rizicích pro matku a dítě, se kterými se může setkat během těhotenství při práci ve veterinární medicíně, s některými vlastními zkušenostmi a zkušenostmi jiných lidí, které poskytují perspektivu do života a humor.
Recenze:
„Kniha se také zabývá tématy souvisejícími s problémy duševního zdraví, oznámením těhotenství a plánováním rodičovské dovolené, zvládnutí čtvrtého trimestru a návratem do práce. Doufáme, že po přečtení této knihy se veterinární odborníci – ať už těhotní nebo pracující s těhotnými kolegyněmi – budou cítit lépe podporováni a oprávněni činit informovaná rozhodnutí. Tato kniha je úžasná - přála bych si, abych měla něco takového, když jsem měla své děti! Dr. Emily Singler napsala komplexní průvodce pro každého veterinárního praktika, který přemýšlí o založení rodiny. Pro každou část těhotenstvím a poporodním obdobím její kniha nabízí fakta o skutečných životních zkušenostech od matek s různými zkušenostmi a ze všech oborů veterinární profese. Moje osobní zkušenost byla, že jsem se snažil dát tyto věci dohromady a přijít na to za pochodu a většinou sám. Dr. Singler shromáždil tolik užitečných informací, rad, odkazů a doporučení - to je základní zdroj pro každou veterinární praxi a lidi, kteří se pohybují v rodičovství ve veterinární profesi. " Annie Wayne DVM, MPH, DACVECC a matka tří dětí
„Publikace je nezbytný zdroj informací pro každého veterinárního odborníka, který zvažuje těhotenství nebo se stává rodičem. Poznatky z této knihy umožní poskytnout podporu a soucit ženám a rodinám v době velké nejistoty. Budu se o ní často zmiňovat jako porodní pedagog, který pracuje výhradně s veterináři a obhajuje všechny rodiče ve veterinárním oboru“. Emily Taylor Yunker, DVM, VMRT, CVH, dula (Veterinární dula)
„Dr. Singler napsal autoritativní a jedinečnou knihu svého druhu o těhotenství ve veterinární medicíně. Informace jsou dobře popsány a každá kapitola je doplněna pravdivými příběhy veterinářek a veterinárních techniček. Tuto knihu by si měl přečíst kdokoli pracuje ve veterinární oblasti, kdo plánuje otěhotnět nebo je těhotná, a každý, kdo pracuje nebo řídí těhotné členy týmu. Rozhodně obrovský a velmi potřebný zdroj ve veterinární oblasti.“ Lori Teller, DVM, DABVP (psí/kočičí), CVJ
„Kniha Dr. Singlera je velmi potřebnou, praktickou a srozumitelnou referenční příručkou o otázkách bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v souvislosti s těhotenstvím a poporodním obdobím pro členy veterinárních týmů. S trendy v této profesi směrem k převážně ženské pracovní síle poskytuje tato příručka užitečné zdroje nejen těm, kteří se obávají o své zdraví, ale je také užitečná pro ty, kteří zavádějí pracovní pravidla na pracovišti. I když v této oblasti stále existuje mnoho mezer ve znalostech, tato příručka je komplexní a snadno sledovatelnou referencí pro veterinární profesi.“ Erin Luley, VMD, MPH, DACVP

Autorka: Emily Singler, VMD, je veterinářka, veterinární spisovatelka a konzultantka, mentorka a matka 4 dětí. Píše jak pro majitele zvířat, tak pro veterinární profesionály, včetně American Animal Hospital Association, DVM 360, a na svých vlastních webových stránkách na adrese www.vetmedbaby.com. Je mimořádnou profesorkou praxe na University of Arizona College of Veterinary Medicine v USA.

Autor: Emily Singler, VMD,

Cena s DPH:  asi 891 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelCRC Press
ISBN9781032524979
Vydání2023
Vazbabrožovaná
Počet stran232
Popis

Precautions often apply to pregnancy in any workplace but being a vet in practice presents additional specific risks. There are concerns and uncertainty about potential hazards, from radiation and inhalant anesthesia exposure, to zoonoses, and the additional mental stress in a profession that already carries high suicide risk.
This book reviews considerations for professionals in clinical veterinary medicine (large and small animal) while pregnant and after giving birth. Veterinarian and veterinary writer, consultant, and mentor Dr Emily Singler speaks directly to veterinary team members (veterinarians, technicians, CSRs, assistants, students) who are pregnant or plan to become pregnant. She delivers scientific information on the specific risks to the mother and baby that may be encountered during pregnancy while working in veterinary medicine, with some of her own and others’ experiences to add perspective and humor.
The book also covers topics related to mental health challenges, announcing a pregnancy and planning for parental leave, navigating the fourth trimester, and returning to work. We hope that having read this book, veterinary professionals – whether pregnant or working with pregnant colleagues – will feel better supported and empowered to make informed decisions.

Obsah