Internetové knihkupectví s veterinární tématikou
V této knize se autoři pokusili stručně a prakticky čtenáře seznámit se základními principy a technikami, které by veterinární chirurgové, sestry a studenti měli znát, ovládat a zdokonalovat, aby zlepšili chirurgickou péči poskytovanou svým pacientům. Kniha obsahuje kapitoly o různých metodách a technikách kontroly bakteriální kontaminace a chirurgické infekce. A to jak z hlediska boje proti mikroorganismům, tak z hlediska praxe chirurgů a asistentů na operačním sále. Dále kniha obsahuje informace o nástrojích a šicích materiálech nejčastěji používaných v chirurgii, o tom, jak by se s nimi mělo zacházet a jak je používat, aby pacientovi způsobily co nejmenší trauma. Veškerý obsah knihy je ilustrován velkým množstvím obrázků pro usnadnění postupů a technik popsaných metodou krok za krokem. Součástí e-knihy jsou navíc kvalitní a instruktážní videa, kterými si čtenáři doplní chirurgické zkušenosti.
Autor: Rodríguez Gómez, José
Nakladatel | Servet |
---|---|
ISBN | 9788416818259 |
Vydání | 2016 |
Vazba | pevná |
Počet stran | 256 |
The book features chapters about the different methods and techniques to control bacterial contamination and surgical infection, both in terms of the fight against microorganisms and the surgeons and assistants practices in the operating theatre. Information about the instruments and suture materials most commonly used in surgery, how they should be handled, and how to use them to cause as little trauma as possible to the patient, is also provided in other chapters. All the content is illustrated by a large number of images to follow the procedures and techniques described step by step. In addition, the e-book includes high-quality and instructive videos to complete the readers knowledge of surgery and his/her training.
Surgical conscience and ethics | 1 |
Prevention and control of infection | 7 |
Sterilisaion techniques | 35 |
Surgical instruments | 47 |
Surgical Cleaning, inspection and maintenance | 65 |
Packaging of material for sterilisation | 79 |
Suture and ligation materials | 93 |
Catheters and drains | 105 |
Admission and preparation of the patient for surgery | 119 |
Preparation of surgical staff | 135 |
Surgical team. Standarts during surgery | 149 |
Intial surgical techniques | 165 |
Postoperative period. Care and monitoring | 193 |
Basic surgical techniques | 211 |