Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Studentské vydání: Otázky a odpovědi ve veterinární medicíně: Veterinární problematika reprodukce a chovu koní

Stručný popis

Jedná se o poškozené a opravené výtisky publikace Otázky a odpovědi ve veterinární medicíně: Veterinární problematika reprodukce a chovu koní

Autor: Jonathan F. Pycock BVetMed, PhD, DESM, MRCVSUniversity of Utrecht, Nederland

Cena s DPH:  asi 358 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelPlot
ISBNStudent V.P.R
Vydání2004
Vazbabrožovaná
Počet stran224
Popis

S otázkami reprodukce koní se praktický veterinární lékař setkává velmi často. Na tomto poli existuje velká poptávka po dalším vzdělávání, zvláště ve světle nejnovějšího pokroku v klinické diagnostice a terapii, jako je rutinní používání ultrasonografu, lepší standardy péče o hříbata a důležitost umělé inseminace. Tato kniha předkládá čtenáři přes 200 kazuistik za použití vynikajících fotografií, včetně podrobných odpovědí a vysvětlení. Náhodné řazení případů usnadňuje čtenáři se nad problémem hlouběji zamyslet a sestavit odpověď stejně jako v každodenní práci.
Dvaadvacet spoluautorů, mezinárodní tým specialistů na medicínu koní a univerzitních učitelů, sestavilo obsažný, aktuální a zábavný zdroj informací, který veterinární lékaři uplatní stejně dobře při studiu, v praxi i v přípravě na specializační zkoušky. Ačkoli byste se na základě názvu knihy mohli domnívat, že jde jen o prostý kvíz, při jejím čtení pochopíte, že ve skutečnosti znamená mnohem víc. Toto není kniha, kterou byste jednou přečetli v rámci přípravy na zkoušku a pak ji odložili na polici. Otázky jsou orientovány klinicky a pokrývají široké rozmezí důležitých témat. Jsou doprovázeny kvalitními fotografiemi, dobře ilustrujícími případy, jichž se týkají a tak je tato kniha neocenitelným zdrojem informací pro studenty i učitele.
Celkově působí kniha velmi příjemným dojmem. Odpovědi na otázky nalezne čtenář hned na následující straně, čímž mu odpadá frustrující nutnost zdlouhavého listování. Odborné informace jsou zcela současné a čerpají z nejnovějších publikací. Odpovědi jsou jasné a výstižné a jsou zaměřeny na praktické aspekty diagnostiky a léčby. Editor, sám velmi dobře známá osobnost v oboru, se snažil zajistit vyvážený text pokrývající všechny oblasti reprodukční medicíny, aniž by kladl důraz na jeden určitý aspekt. Vybrané případy se nezaměřují na problémy typické pro jednu geografickou oblast - popisují situace, s nimiž jsou konfrontováni veterinární lékaři kdekoli a tak jsou aplikovatelné po celém světě.
Náhodné řazení otázek udržuje pozornost čtenáře a kniha je tak pro něj zajímavá a neunavující. Formát je vhodný jak pro souvislé studium, tak i pro čtení po malých částech. Bude vítaným přírůstkem do knihovny veterinárního lékaře - hipiatra a rovněž bude neocenitelným pomocníkem pro každého, kdo se připravuje na specializační zkoušky i pro studenty zajímající se o porodnictví a perinatologii koní.


Obsah