Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Studentské vydání: Otázky a odpovědi ve veterinární medicíně: Akutní medicína a intenzivní péče u malých zvířat

Stručný popis

Černobílý dotisk překladu další publikace z řady Self-Assessment Color Review. Jedná se o díl - Akutní medicína a intenzivní péče u malých zvířat. Je to jedna z prvních publikací úzce se zaměřující na tzv. emergence medicínu. Napsala ji Rebecca Kirby, diplomatka interní medicíny a medicíny náhlých stavů z Animal Emergency Center v Milwaukee, USA a dalších 26 spoluautorů.

Autor: Rebecca Kirby, DVM DACVIM DACVECC, Animal Emergency Center Milwaukee, USA, překlad MVDr. Martin Grym

Cena s DPH:  asi 288 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelNakladatelství Medicus veterinarius MVDr. Leoš Grejcar
ISBNStudentské vy
Vydání1998
Vazbabrožovaná
Počet stran192
Popis

Zručnost a dovednost v základních resuscitačních úkonech včetně schopnosti promptního rozhodování se rodí se zkušeností a zkušenost s častou konfrontací veterinárního praktika s podobnými situacemi. Specifikum těchto situací je v nedostatku času - doby potřebné ke konzultaci případu s literaturou či zkušenějším kolegou. Protože si pravděpodobně většina z veterinárních lékařů nemůže dovolit trénovat tyto schopnosti na vlastních pacientech s potenciálně vysokým počtem "povolených ztrát" či experimentovat na pacientech v praxi nadřízeného, proto byla vytvořena tato publikace. Záměrem knihy řazené do rodiny sebeověřovacích testů z dílny Manson Publishing je především trénink - trápení vlastního mozku prostřednictvím klinického a praktického uvažování nad 222 případy obsaženými v této zdařilé knize.
Formálně je kniha uspořádána jako podobné publikace této série - za stručným uvedením případu s fotografií následují krátké 2-4 otázky. Podrobné a rozvedené odpovědi lze najít ihned na následující straně, v některých případech i s vysvětlující fotografií. Lze zde najít případy z oblasti postižení kardiovaskulárního, respiračního, močového, gastrointestinálního, retikuloendoteliárního, endokrinního, reprodukčního a nervového systému, toxikologie, felinní medicíny, oftalmologie, chirurgie, traumatologie, první pomoci a transportu, fluidní terapie, anestezie a analgezie, šoku, polysystémových chorob, ortopedie, hematologie a výživy. U každé z těchto skupin je uvedeno označení případů, které s uvedenou problematiku souvisejí. Publikace je ukončena podrobným rejstříkem.

Obsah