Internetové knihkupectví s veterinární tématikou

Detail zboží

Wildlife Ethics: The Ethics of Wildlife Management and Conservation

Stručný popis

Systematický popis etických otázek souvisejících s managementem a ochranou volně žijících živočichů, Wildlife Ethics je první systematická diskuse o etice ochrany a řízení volně žijících živočichů a zkoumá klíčové etické otázky a kontroverze. Text se zabývá teorií i praxí a je rozdělen na dvě části. První popisuje klíčové pojmy, etické teorie a modely řízení týkající se volně žijících živočichů; Druhý uvádí tyto koncepty, teorie a modely do práce a ilustruje jejich význam prostřednictvím podrobných případových studií o sporech v oblasti řízení a ochrany volně žijících živočichů.
Kniha zkoumá naléhavá témata, včetně lidské odpovědnosti v důsledku změny klimatu, kompromisů při řízení rizik zoonotických onemocnění, etiky obchodu s volně žijícími živočichy, vybíjení nepůvodních druhů, domorodého využívání volně žijících živočichů a programů ochrany zoologických zahrad. Čtenáři jsou povzbuzováni, aby prozkoumali různé způsoby oceňování divokých zvířat a jejich praktické důsledky.
Tento základní text:
Vysvětluje a zkoumá vztahy mezi oceňováním biologické rozmanitosti, lidskou užitečností, ekosystémy, druhy a dobrými životními podmínkami zvířat
Popisuje zavedené přístupy k řízení volně žijících živočichů, jako je udržitelné využívání, a vznikající koncepty, jako je soucitná ochrana
Diskutuje o klíčových etických teoriích, včetně utilitarismu, ekocentrismu a práv zvířat
Nabízí praktický model, jak analyzovat etické otázky v oblasti řízení a ochrany volně žijících živočichů
Etika volně žijících živočichů: Etika řízení a ochrany volně žijících živočichů je přístupným úvodem do složitých etických otázek, což činí knihu důležitým zdrojem pro studenty v oblastech, jako je biologie ochrany, ekologie, environmentální věda a politika, řízení myslivosti, veřejné zdraví a veterinární lékařství. Bude také neocenitelným nástrojem pro manažery volně žijících živočichů, ochránce přírody, praktiky One Health, praktikující veterináře a personál rehabilitace zvířat, současné odborníky na volně žijící živočichy a další zúčastněné strany.
Autoři
Clare Palmer je profesorkou svobodných umění a profesorkou filozofie na katedře filozofie na Texas A&M University v USA.
Bob Fischer je docentem filozofie na katedře filozofie na Texaské státní univerzitě v USA.
Christian Gamborg je docentem na katedře ekonomiky potravin a zdrojů na Kodaňské univerzitě v Dánsku.
Jordan Hampton je výzkumný pracovník na univerzitě v Melbourne, mimořádný přednášející na Murdoch University a konzultant veterináře pro Ecotone Wildlife, vše v Austrálii.
Peter Sandøe je profesorem bioetiky na katedře ekonomiky potravin a zdrojů a na katedře veterinárních a živočišných věd Kodaňské univerzity v Dánsku.

Autor: Clare Palmer, Bob Fischer, Christian Gamborg, Jordan Hampton, Peter Sandoe

Cena s DPH:  asi 3108 Kč
Zboží není skladem
Přesná cena bude sdělena na základě Vaší nezávazné objednávky.
Základní informace
NakladatelWiley-Blackwell
ISBN9781119611219
Vydání2024
Vazbabrožovaná
Počet stran304
Popis

A systematic account of the ethical issues related to wildlife management and conservation
Wildlife Ethics is the first systematic, book-length discussion of the ethics of wildlife conservation and management, and examines the key ethical questions and controversies. Tackling both theory and practice, the text is divided into two parts. The first describes key concepts, ethical theories, and management models relating to wildlife; the second puts these concepts, theories, and models to work, illustrating their significance through detailed case studies on controversies in wildlife management and conservation.
The book explores pressing topics including human responsibilities due to climate change, tradeoffs when managing zoonotic disease risks, the ethics of the wildlife trade, culling non-native species, indigenous wildlife use, and zoo-based conservation programs. Readers are encouraged to explore different ways of valuing wild animals and their practical implications.
This essential text:
Explains and explores relationships between valuing biodiversity, human utility, ecosystems, species, and animal welfare
Describes established approaches to wildlife management, such as sustainable use, and emerging concepts, such as compassionate conservation
Discusses key ethical theories, including utilitarianism, ecocentrism, and animal rights
Offers a practical model of how to analyze ethical issues in wildlife management and conservation
Wildlife Ethics: The Ethics of Wildlife Management and Conservation is an accessible introduction to complex ethical issues, making the book an important resource for students in fields such as conservation biology, ecology, environmental science and policy, game management, public health and veterinary medicine. It will also be an invaluable tool for wildlife managers, conservationists, One Health practitioners, practicing veterinarians and animal rehabilitation staff, contemporary wildlife professionals and other stakeholders.

Obsah
TABLE OF CONTENTSVII
Forewordvii
Acknowledgmentsix
Part 1 the Theory of Wildlife Ethics1
1 Introduction3
2 Valuing Wildlife16
3 The Value of Wildness and Ecosystems33
4 The Value of Species and Biodiversity49
5 Valuing Wild Animals as Individuals63
6 The Role of Ethical Theories77
7 Wildlife Management and Conservation Models94
8 Recent Movements in Wildlife Management112
9 Moral Disagreement about Wildlife129
Part 2 the Practice of Wildlife Ethics – Case Studies145
10 Conservation via Commodification: A Legal Trade in Rhino Horn?147
11 Hyperabundant Native Species: Deer in the Suburbs160
12 “Invasive” Animals: Predator Free New Zealand173
13 Indigenous Wildlife Use: Whaling and the Makah People190
14 Ex situ Conservation: The Giant Panda203
15 Wildlife Research: Toe- Clipping216
16 Zoonotic Disease: Bad Bats?230
17 The Cost of Green Energy: Wildlife and Wind Power245
18 Climate Change Interventions: Feeding Polar Bears?258
19 Conclusion: Wildlife Ethics – The Future270
Index279